Langschläfer-Verpflegung

Das Frühstück hier im SALA ist der Hammer. Selbiges erhält man zwischen sieben und elf Uhr morgens und wir haben uns nach 1,5 Wochen mittlerweile fast vollständig durch die Frühstücks-Karte gefuttert. Jeder von uns hat zwischenzeitlich seinen persönlichen Favoriten gefunden und ich treffe Vorbereitungen, dass unser Frühstücks-Koch zuhause in die Nachhilfe-Kochschule geschickt werden muss weil das heimische Repertoire beschränkt ist.

Im Ernst: Leider bietet das Hotel keine Breakfast-Cooking Class an, sonst hätte ich mich schon für einen weiteren Kochkurs angemeldet. Das milde Hühnchen-Curry ist nämlich ebenso traumhaft wie der Wasserspinat, der auf den wunderschönen Namen “Morning Glory” hört und von dem ich gar nicht genug bekommen kann.

Es folgt das komplette Frühstücks-Menü – zuerst von der Karte und dann (soweit bestellt) per Foto-Nachweis.

Zusätzlich zu den Leckereien von der Karte gibt es noch ein täglich wechselndes Obst-Buffet sowie jede Menge Dinge, mit denen man sich ein Cerealien-Frühstück zusammenstellen kann, welches die Herren Kellogg und Co. vor Neid erblassen lassen würde. Außerdem eine Doughnut- und Muffin-Bar, die natürlich stark von den kleinen Gästen frequentiert wird. Wer hier nicht satt wird, ist selber schuld!

Light Breakfast – grilled tomato and potato hash with two eggs any style, bacon and your choice of croissant, wheat or white toast

Jouk Gai or Pla – broken jasmine rice porridge with chicken stock and sliced chicken breast or fish stock and market fish, flavoured with coriander and cinnamon, served with fresh ginger and spring onions

Mild Yellow Chicken Curry – slices of chicken breast in a mild yellow curry served with fresh rice noodles, boiled egg, pickled vegetables, crunchy local vegetables and local greens

SALA breakfast – two eggs any style served with housemade pork sausage, bacon, potato hash, two pancakes and your choice of wheat or white toast

Spanish Scramble – eggs scrambled with roast potatoes, chorizo, grilled sweet peppers, cheddar cheese and herbs, topped with tomato salsa, lime sour cream and grilled flour tortilla

Pulled Pork Eggs Benedikt – pork spare ribs, cured for 24 hours, slow smoked and shredded, served on a toasted croissant topped with poached eggs and hollandaise

Spicy Chiang Mai Omelette – three eggs stuffed with morning glory, shitake mushrooms, onions and cheddar cheese topped with hollandaise, served with organic rocket salad and choice of white or wheat toast

Maikhao Omelette – three eggs stuffed with diced ham, cheddar cheese, tomato, onion and spring onion, served with chicken sausage patty, potato hash and choice of white or wheat toast

Egg White Omelette – three eggs whites stuffed with minced chicken stir-fried with thai basil and oyster sauce, served with organic rocket salad

Thai Omelette – three eggs filled with minced chicken and prepared in the wok, served with stir-friend morning-glory, jasmine rice and clear chicken soup

Croissant Bread Pudding – chopped croissants, in a vanilla custard, baked, then sliced and pan fried, topped with vanilla whipped cream, dark chocolate shavings, bananas and maple syrup

SALA Pancakes – we began making the batter yesterday, allowing it to rest over night, we whipped the egg whites this morning and gently fold them in, giving you tender feather light pancakes. 3 pieces topped with vanilla whipped cream, diced mango and maple syrup

SALA Waffle – the yeast batter is allowed to rest and develop its flavour for 24 hours. Giving you a waffle that’s crispy on the outside, tender in the center with a complex flavour. Topped with vanilla whipped cream, bananas, toasted coconut and maple syrup

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